Babette Jongen

Burgerraadslid - GroenLinks

Babette is geboren in Tilburg, waar zij ook woont en de master Public Governance aan Tilburg University studeert. Daarvoor heeft ze een studie Bestuurskunde aan Avans Den Bosch en de pre-master Bestuurskunde aan Tilburg University afgerond. Namens ProDemos geeft ze met veel passie en plezier gastlessen over politiek en de rechtstaat aan scholieren en studenten.

Hier sta ik voor
Babette staat voor de mogelijkheid voor alle Tilburgers om maximale uit hun leven kunnen halen. De mogelijkheid krijgen om te leren, te ontspannen en gezond te leven. Om dit te bereiken wil ze dat inwoners de gelegenheid krijgen om mee te praten en beslissen over beleid dat hen persoonlijk raakt. De meest kwetsbare mensen in de samenleving mogen een steuntje in de rug krijgen. Kinderen uit arme gezinnen horen evenveel kans op een mooie toekomst te krijgen als hun klasgenootjes die uit meer welvarende gezinnen komen. Voor deze kinderen kan de gemeente het verschil maken, bijvoorbeeld door het financieel mogelijk te maken dat ook zij met hun vriendjes mee naar sport of muziekles kunnen gaan.

Wetenswaardigheden
Babette werd al vroeg aangetrokken tot de politiek. Op haar elfde won ze de verkiezingen op haar basisschool met de PvhS (Partij voor het Spelen) die stond voor langere pauzes en nieuw speelmateriaal. Samen met twee anderen richtte ze de lokale jongerenafdeling van GroenLinks, DWARS Brabant op. In haar vrije tijd gaat ze graag wat drinken en eten met vrienden.

Adres Tilburg

Social Media

Stuur Babette een e-mail >>

Naar partijpagina

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA

BERICHTEN VAN DE RAAD

  • Bestuursakkoord Gezond en Gelukkig in Tilburg

    Op 18 juni 2018 heeft de raad het bestuursakkoord Gezond en Gelukkig in Tilburg vastgesteld.

  • Agenda & Vergaderstukken

    Ga naar de  Raad Online voor de vergaderkalender, agenda’s en vergaderstukken en meer info  

  • Samenstelling van de Raad

    Tilburg heeft 45 raadsleden. De leden van de gemeenteraad vertegenwoordigen jou als inwoner van Tilburg. Raadsleden luisteren goed naar wat er speelt in Tilburg en de dorpen. Vervolgens worden er […]