Marcelle Hendrickx

Raadslid / wethouder - D66

Als wethouder heb ik samen met de stad en de dorpen ambitieuze agenda’s opgezet en uitgewerkt. Ik ben van het gewoon ‘doen’, mouwen opstropen en aanpakken! Meer geld en ruimte voor goed onderwijs, samenwerking tussen scholen en wijkpartners, gelijke kansen voor iedereen, veel mogelijkheden voor cultuurmakers, versterking van onze culturele iconen, goede en toegankelijke jeugdhulp, economisch zelfstandige vrouwen, een ‘roze’ agenda ….. het zijn zomaar wat speerpunten.

Tilburg verdient politici die zich met veel kennis en ervaring inzetten om de stad en de dorpen verder te laten groeien. Ik sta voor zowel de sociale ontwikkeling (mensen sterker maken) als de fysieke, duurzame en economische ontwikkeling (de stad en dorpen sterker maken). Ook in een volgende periode zet ik me daar graag weer 100% voor in, als wethouder of als raadslid.

Wat drijft mij? Ik geloof in mensen. In hun kracht, in hun talent en in hun vermogen om er altijd weer iets van te maken. Het idee dat een grote eigen verantwoordelijkheid samen valt met een verantwoordelijkheid voor ons allemaal, inclusief alles op onze planeet geeft zowel richting aan mijn privéleven als aan mijn werkend leven.

De keuze om mij politiek in te zetten voor onze stad Tilburg en onze dorpen Berkel-Enschot en Udenhout is voor mij ook logisch. Ik vind Tilburg geweldig, we hebben zoveel kwaliteit om ons heen. Ik zet mij graag in om vanuit de lokale politiek de verbinding te maken met alle Tilburgers maar ook met bestuurders van andere steden binnen en buiten Nederland. Want ik geloof dat we juist met die brede en zelfverzekerde blik verder komen en Tilburg en de Tilburgers nog meer op de kaart kunnen zetten.

Ik hoop dat ik ook voor de volgende periode weer jullie vertrouwen krijg!

Marcelle Hendrickx is 52 jaar, is getrouwd en heeft twee dochters. Ze is geboren in Den Haag en woont sinds 2007 in Tilburg. Sinds 2014 is ze namens D66 wethouder onderwijs, jeugd, cultuur, emancipatie/integratie en gemeentelijke organisatie. Daarvoor heeft ze een lange carriere in zowel onderwijs als openbaar bestuur gehad.

Portefeuille: onderwijs – cultuur – jeugd(zorg) – emancipatie & integratie – ambtelijke organisatie

 

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA

BERICHTEN VAN DE RAAD

  • Coalitieonderhandelingen

    Volg de actualiteit: persberichten, berichten van de formateur en raadsvergaderingen.

  • Agenda & Vergaderstukken

    Ga naar de  Raad Online voor de vergaderkalender, agenda’s en vergaderstukken en meer info  

  • Samenstelling van de Raad

    Tilburg heeft 45 raadsleden. De leden van de gemeenteraad vertegenwoordigen jou als inwoner van Tilburg. Raadsleden luisteren goed naar wat er speelt in Tilburg en de dorpen. Vervolgens worden er […]