Mario Jacobs

Fractievoorzitter / wethouder - GroenLinks

Ik ben 45 jaar en geboren & getogen in Sittard-Geleen. In 1991 ben ik als student in Tilburg komen wonen. En ik ben gebleven. Voor mijn vrouw Kirsten. Dat was liefde op het eerste gezicht. En voor Tilburg. Dat was liefde op het tweede gezicht.

Wat is je belangrijkste motivatie om actief te zijn in de gemeentepolitiek?

Tilburg is geen stad die meteen een verpletterende indruk maakt, zoals Kirsten dat overigens wel deed. Het is een stad die onder je huid kruipt en waarvan je gaat houden zonder dat je het in de gaten hebt. Van de mensen, de gebouwen en de verhalen. Een stad waar je voor gaat. Een stad waar wij onze twee kinderen willen laten opgroeien. Dat is misschien wel mijn grootste motivatie. Zorgen voor een stad waar kinderen gelukkig en zonder zorgen kunnen opgroeien.

Hoe bijzonder is het om lijsttrekker te zijn?

Er is niets mooiers dan je in te zetten voor je eigen stad. Langs de zijlijn staan, is niks voor mij. Als lijsttrekker krijg je de kans om aan het roer te staan en samen met de stad koers te zetten naar een mooi, groen en sociaal Tilburg. Een Tilburg waar iedereen meetelt. Een kans die ik met beide handen en vol optimisme aangrijp. Niet klagen, maar gewoon doen.

 Wat zijn je hobby’s?

Mijn kinderen zijn er al jaren van overtuigd dat het vangen van kamelen op een plat dak mijn grootste hobby is. Natuurlijk op een ecologisch-dynamische wijze. Dus mocht er een kameel op je platte dak staan, dan weet je wie je moet bellen. Daarnaast lees ik graag.

Wat vind je de leukste plek in Tilburg en waarom?

Tilburg geeft mij het gevoel van thuiskomen. Dat is niet verbonden aan een plek. Het begint bij het op afstand al zien van Westpoint, het rijden langs het Cenakel of het binnenrijden van ons mooie station en het lopen door de Spoorzone. Maar het eindigt altijd in Theresia, bij de hoek van onze straat. Het echte thuiskomen.

 Waarom moet iedereen op 21 maart gaan stemmen?

Wil je mee bepalen waar het naartoe gaat met Tilburg? Ga dan stemmen! Wie niet gaat stemmen, mag ook “nie maawen”. Misschien wel de beste reden om te gaan stemmen 😉

 

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA

BERICHTEN VAN DE RAAD

  • Coalitieonderhandelingen

    Volg de actualiteit: persberichten, berichten van de formateur en raadsvergaderingen.

  • Agenda & Vergaderstukken

    Ga naar de  Raad Online voor de vergaderkalender, agenda’s en vergaderstukken en meer info  

  • Samenstelling van de Raad

    Tilburg heeft 45 raadsleden. De leden van de gemeenteraad vertegenwoordigen jou als inwoner van Tilburg. Raadsleden luisteren goed naar wat er speelt in Tilburg en de dorpen. Vervolgens worden er […]